define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false ); Van der Graaf “De Molen” » Vlas

Vlas

Vlas is een optimaal strooisel voor elke stal. het is honderd procent plantaardig, afkomstig van de vlasplant. In ons vlasstrooisel bevinden zich geen stof, ongedierte, parasieten en andere micro-organismen. Bovendien vormt vlas geen proppen in de hoeven. Dat is wel zo comfortabel voor uw dieren. Doordat de vlaslemen snel afbreken tot compost, is dit strooisel bijzonder praktisch voor u. Het restvolume is relatief laag en dat is een pluspunt bij het uitmesten. 

Vlasstrooisel wordt geleverd in handzame verpakking van 21 kg.  In Lavor hebben wij een goede leverancier gevonden die toeziet dat de kwaliteit hoogwaardig blijft.   Voor de prijzen van kleine en grote hoeveelheden kunt u ons altijd bellen.

Hoe gebruik ik het produkt?

Voor de eerste keer instrooien
Verwijder het oude strooisel uit de box en spuit de vloer schoon. Strooi de vlaslemen op de nog vochtige vloer. (Maak eventueel de grond opnieuw vochtig vlak voor het strooien.) Een ruime aanvangsdosering is nodig voor een dikke mat. Een goede vuistregel is:

een box van 3 x 3 meter     5 balen vlas
een box van 4 x 4 meter     7 balen vlas

Dagelijks
Neem dagelijks de mestballen weg met een paardenvijgenvork, zonder in de strooiselmat te woelen. Hark de bovenlaag dicht, waar het paard deze heeft omgewoeld of opengekrabd. Het voordeel van vlasstrooisel is dat het vocht naar onderen wordt gezogen en de toplaag weer snel droog is.

Wekelijks
Verwijder bij paarden met een vaste urineerplaats het natte strooisel. Strooi om de week een halve tot een baal bij, om de de bovenlaag bij te werken. 
Om de tien a twaalf weken dient u het strooisel volledig te verwijderen, de stal grondig schoon te maken en vers strooisel aan te brengen.

Openingstijden
maandag:13:30 - 18:00 u
dinsdag:8:30 - 12:30 u
13:30 - 18:00 u
woensdag:8:30 - 12:30 u
13:30 - 18:00 u
donderdag:8:30 - 12:30 u
13:30 - 18:00 u
vrijdag:8:30 - 21:00 u
zaterdag:8:30 - 17:00 u

Van der Graaf "DE MOLEN"  
Hoofdvaart 97  
7701 JH Dedemsvaart  
0523-612484  
info@vandergraafdemolen.nl  

Privacy verklaring  


Aanmelding nieuwsbrief


Na aanmelding ontvangt u altijd
eerst een mail ter bevestiging! Krijg je geen bevestigingsmail, dan sta je al in ons mailbestand.